2017. október 15., vasárnap

Másfél hónappal az árvíz után

Több, mint másfél hónap telt el az árvíz elvonulása óta. Több ismerősünk is érdeklődött azóta, hogy visszaállt-e már a rend, ezért úgy döntöttünk, itt a blogban mutatjuk be, hogy hogyan is néz ki a város hetekkel a katasztrófa után. Röviden, közel sem állt még helyre az élet. Az apartmanközpontunk menedzsmentje szerint még legalább hat hónapba fog telni, mire az épület újra olyan lesz, mint régen. Ráadásul az itteni munkások nem csak lassan dolgoznak, hanem rendkívül igénytelenül és felelőtlenül is. Ez okozta a tüzet is egy hónapja és egy héttel később is valószínűleg csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem lett újabb tűz, ezúttal közvetlenül az alattunk lévő lakásban. A munkások ugyanis bekapcsolták a klímát a kibontott falú lakásban, ami emiatt folyamatosan ment, hiszen lényegében a kinti 40 fokot kellett volna lehűtenie. A légkondi alá aztán még egy ventilátort is beraktak, majd mindent így hagytak a hétvégére. A klímából persze ömlött a víz, egyenesen a ventilátorra. Ha nem vesszük észre és nem kapcsolunk ki mindent, ki tudja mi történt volna.


Amikor pedig éppen nem azon dolgoznak, hogy hogyan gyújthatnák fel a házat, akkor egyszerűen csak a rendetlenségükkel okoznak bosszúságot. Azon itt már meg sem lepődünk, hogy az új ajtónk beszerelésénél trehányabb munkát még az életben nem láttunk. Azon sem, hogy egy hónapnak kellett eltelnie, mire nekiálltak a lépcsőház és az ajtófélfák körüli fal rendbetételének, azon viszont már a szavunk is elakadt, hogy kb. 10 percnyi munka után mennyi szemetet hagytak az ajtónk előtt.


A földszinti lakásokban a falak visszaépítését is még csak a héten kezdték el és a kidobált bútorok, falmaradványok elszállítása is éppen csak megindult. A város egy része továbbra is jobban hasonlít egy háborús övezetre, mint Amerika elvileg egyik legfejlettebb városára. Az utak ráadásul tele vannak a teherautókról lepotyogott törmelékkel, így nagyon oda kell figyelni, amikor autózunk. A házunkhoz tartozó mosoda még mindig nem üzemel, ezért nyilvános mosodát kell használnunk. A vezetőséget szemmel láthatóan nem nagyon érdekli, hogy azok, akiknek elázott az autójuk és nem tudtak újat venni, hogyan oldják meg a ruháik tisztítását. Ha már vízkáros autók, a totalcar magazin írt róluk egy rövid cikket, ami ide kattintva megtalálható. Valószínűleg a legtöbb ilyen autó előbb-utóbb valahogyan visszakerül a forgalomba, ezért a jövőben nagyon résen kell lennie annak, aki használt autót vesz Texasban. Az biztos, hogy sokára lesz még Houston olyan, mint amilyen előtte volt.

Földszinti folyosó
Földszinti lakás
A házunk parkolója
Kertvárosi utcakép Houstonban