2010. augusztus 24., kedd

Egy hétvége Bostonban

A magyar nemzeti ünnep természetesen itt nem munkaszüneti nap, de aznapra szabadságot vettem ki és az így kialakult háromnapos hétvégén elmentünk Bostonba. Massachusetts állam fővárosa nagyjából 500 kilométerre van és köszönhetően a város körüli dugóknak, elég hosszú utunk volt. Ahogyan legtöbbször, most is egy Days Inn motelben szálltunk meg (szorgalmasan gyűjtögetjük a hűségpontokat), ami Boston külvárosában volt. A dugók miatt pénteken már nem volt kedvünk bemenni a városba, inkább elmentünk a boszorkányperekről elhíresült Salem városába és megnéztük az Atlanti-óceán partját és a régi vitorlásokat is megtekintettük.


A szombati programunk volt a hétvége csúcspontja. Mint köztudott, mindketten szeretjük az állatokat, így aztán befizettünk egy bálnanéző túrára. A hajó egy halászfaluból, Gloucesterből futott ki és mintegy három órás út után értünk ki a bálnák aznapi táplálkozó helyéhez. Erről azonban majd Gábor külön beszámolót fog készíteni, addig csak néhány kép ízelítőül.


A bálnanéző túra miatt a bostoni városnézés vasárnapra maradt. Az időjárással nem volt szerencsénk, esős, felhős idő várt a legeurópaibbnak tartott amerikai városban. Egy kicsit sétálgattunk a belvárosban, lementünk az óceánpartra és természetesen nem hagyhattuk ki a világ leghíresebb egyetemét, a Harvardot sem. A dugók és az amúgy is hosszú út miatt nem sokkal ebéd után indulnunk kellett vissza, így aztán Bostonból nem láttunk túl sokat, de elhatároztuk, hogy ide még vissza fogunk térni.