2011. május 31., kedd

New York sokadszor 1. - Az Oroszlánkirály a Broadwayen

Amerikában május utolsó hétfője ünnepnap. Ez a nap a Memorial Day, amikor az amerikaiak a különböző háborúkban elesett katonákra emlékeznek. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy a hosszú hétvégét New Yorkban töltjük. Ez már a sokadik kirándulásunk volt New York-ban, így a megszokottól némileg eltérő programokat terveztünk.
Szombaton délelőtt indultunk és kora délután már el is foglaltuk a szállásunkat Manhattan szívében. A Wyndham Rewards programhoz tartozó Days Inn láncolathoz való hűségünk meghozta a jutalmát, ugyanis a korábban eltöltött éjszakákért járó pontokat most beváltottuk és ingyen szálltunk meg a híres New Yorker Hotelben. A szobánk a 32. emeleten volt az Empire State Building-re néző kilátással, de a lényeg, hogy Manhattan közepén található, így egy könnyed sétával bárhova eljuthattunk, ahova szerettünk volna. Például a Time Square-re, ami az egyik kedvenc helyünk a Nagy Almában, ami, mint mindig, most is nagyon zsúfolt volt. Jól esett azonban kicsit újra érezni a lüktetést a városban, amely soha nem alszik.


Este színházba mentünk a Broadway-re. Régóta terveztük már, mert szeretünk színházba járni és egy Broadway Musical-t egyszer mindenképpen látni kell. A Minskoff Színházban néztük meg az Oroszlánkirályt. A darab lenyűgöző volt, nem lehet szavakba önteni, ezt tényleg látni kell. A színházat még a délutáni sétánk során megörökítettük, mert tudtuk, hogy este nem lehet fényképezőgépet bevinni. Az első képen a Time Square felől látható, majd pedig a főbejárat.


Másnap aztán újabb érdekes programok vártak ránk, de ez már Gábor területe lesz.