2011. június 1., szerda

New York sokadszor 2. - B&H Superstore és Andre Kávézója

Vasárnap folytattuk a sokadik New York-i kirándulásunkat, sétáltunk egy kicsit a környéken és elmentünk a világ legnagyobb fotósboltjába, a B&H Photo-ba. A cég nagyon profi webáruházával már évekkel ezelőtt kapcsolatba kerültem. Nem csak a gyorsaság és a megbízhatóság jellemző rájuk, de az áraik is etalonnak számítanak. Több dolgot is rendeltem már tőlük, legutóbb éppen egy új fényképezőgépet, de most végre volt alkalmam megnézni a híres B&H Photo Superstore-t is. Az üzlet Manhattan szívében található, így már a környék is különleges, de a méretei teszik igazán impozánsá. A kétszintes üzlet elfoglalja a 9-es sugárút 33. és 34. utcák közötti részét. Gyakorlatilag mindenféle fotós, videós, hangtechnikai és számítógépes termékből van készletük és bármi kipróbálható, kézbe vehető, ha pedig kérdésünk van, akkor számíthatunk a szakértő válaszra. Vettem is néhány dolgot az új fényképezőgépemhez, de az üzletben csupán nézelődni is nagy élmény, olyan, mintha egy modern múzeumban bolyonganánk.


Délben aztán felkerestük az egyik New York-i magyar éttermet. Andre Kávézója nagyon aranyos hely, mindenféle magyar relikviákkal díszítve. Természetesen a felszolgálók is magyarok. Annak ellenére, hogy otthon (Syracuse-ban) szinte mindenféle magyaros ételt el tudunk készíteni, azért nagy örömmel böngésztük a csupa magyar ételt tartalmazó étlapot és végül hortobágyi húsos palacsintát ettünk, majd desszertnek krémest és Rigó Jancsit.
Délután még csavarogtunk egy kicsit a Central Parkban, hiszen ha New York-ban vagyunk, akkor a Times Square-hez hasonlóan ez is kihagyhatatlan helyszín, majd búcsút intettünk a városnak és átköltöztünk Long Island-re, de erről majd egy külön posztban lesz szó.