2011. december 5., hétfő

Keleti Part Road Trip 1. - Washington DC

Az idei Hálaadás némileg különbözött a korábbiaktól, mivel most nem az ünnepléssel foglalkoztunk, hanem felkészültünk a nagy utazásra. Másnap, november 25-én indultunk ugyanis eddigi legnagyobb amerikai úti kalandunkra, melynek célja, hogy északról, az ilyenkor itt már téli időjárásból indulva autóval végigmenjünk a keleti parton az USA legdélebbre fekvő állama, a szubtrópusi Florida felé.


Az út három napig tartott. Az első nap végére értünk Washington DC-be, ami tavaly annyira lenyűgözött minket, hogy mindenképpen szerettük volna útba ejteni. Péntek este elfoglaltuk az előre lefoglalt szállásunkat, majd szombaton egy teljes délelőttöt szántuk rá, hogy ismét megcsodáljuk a város nevezetességeit, a Monumentet, a Jefferson-emlékművet, a Lincoln-emlékművet és az ezzel szemben fekvő tükörmedencét, amiben azonban ezúttal sajnos nem volt víz, mivel a néhány hónappal korábban bekövetkezett földrengés komoly károkat okozott benne és a helyreállításán azóta is folyamatosan dolgoznak. Végül a Kapitóliumot is megnéztük, igaz, csak messziről, mert még hosszú út állt előttünk, ezért nem sokkal dél után búcsút vettünk a várostól.


Este tízig autóztunk, amikor már úgy gondoltuk, hogy ideje lenne nyugovóra térni. Nem volt foglalásunk, mivel pontosan nem tudtuk, meddig jutunk el, de szerencsére könnyedén találtunk az autópályához közeli szállást. Dél-Karolina államban voltunk és a hőmérsékleten ugyan még nem éreztük a változást, de a pálmafák már jelezték, hogy jóval délebbre vagyunk. Másnap aztán viszonylag korán indultunk is tovább, mivel még egy hosszú, autóban töltött nap várt ránk. Ahogyan dél felé haladtunk, úgy a táj is egyre kellemesebb arcát mutatta és vasárnap estére végre elértük a célállomást, Florida Cityt, de a floridai kalandokról majd külön posztokban számolunk be.

Dél-Karolina
Florida