2016. szeptember 22., csütörtök

Saltgrass Steak House - Ízig-vérig texasi

Néhány napja kipróbáltunk egy igazi texasi éttermet, a Saltgrass Steak House-t. A mottójuk: Texas to the bone, ami szó szerint azt jelenti: Csontig texasi, de talán nevezzük inkább úgy, hogy Ízig-vérig texasi. Hogy ez mit jelent? Valószínűleg azt, hogy a texasiak szerint egy jó steakhez a következőkre van szükség: texasi marha, texasi fa(szén), texasi fűszerek, texasi levegő és persze texasi mentalitás. Úgy is szokták mondani, hogy jó steaket csak Texasban lehet enni, bárhol máshol csak gyenge utánzatok léteznek. Ha rövidre akarnánk zárni, akkor csak annyit írnánk, hogy valóban itt ettük életünk legjobb steakjét, merthogy tényleg igaz, hogy sosem ettünk még ennél jobbat. Hogy mitől olyan különleges a texasi steak, arra többféle magyarázat is van. A legvalószínűbb ok az lehet, hogy állítólag a texasi marha húsa finomabb, mint a máshol nevelt marháké, köszönhetően a gazdag texasi fűnek. Különösen igaz ez, ha az állatokat a tengerparti sós füvön (saltgrass) legeltették, aminek az ásványianyag-tartalma rendkívül magas. Ez a hagyomány még az 1800-as évekből ered, amikor a marhapásztorok telente lehajtották a híres texasi hosszúszarvút (Texas longhorn) a Mexikói-öböl partvidékére, hogy ott legelhessenek a saltgrasson, mielőtt északra hajtva, eladták őket. A Saltgrass Steak House igyekszik őrizni a hagyományt és csak a legmagasabb minőségű marhaszeleteket szolgálják fel, amit a saját speciális fűszer-keverékükkel ízesítenek és nem okoznak csalódást még a legnagyobb ínyenceknek sem. Aki esetleg nem szeretné a steaket (az minek megy steak house-ba? ), találhat magának mást is az étlapon. Mivel ez az étterem alig pár percre van a lakásunktól, valószínűleg vissza fogunk még jönni.