2009. július 27., hétfő

Egy hétvége Rochesterben

Egyszer csak elhatároztuk, hogy egy hétvégét a városon kívül töltünk. Rochesterre esett a választásunk, ami Syracuse-tól északnyugatra fekszik, az Ontárió-tó partján. Pénteken este indultunk el egy bérelt Chevrolet Aveo-val és egy Days Inn nevű motelben szálltunk meg, ami pont olyan volt, mint amilyeneket a filmekben látni szoktunk.
Szombaton délelőtt megnéztük George Eastman házát, aki a Kodak cég alapítója volt és ő tette elérhetővé a fotózást az amatőrök számára is, majd a délutánt a Seabreeze (Tengeri Szellő) nevű szórakoztató parkban töltöttük, ami tulajdonképpen egy vízicsúszdás vidámpark. A nevéhez méltóan nagyon hideg volt a medencék vize, így nem is nagyon mártóztunk meg bennük. A park az Ontórió-tó mellett fekszik, így még a motelbe indulás előtt lementünk egy kicsit a tó partjára is, mindenképpen ki akartam próbálni, hogy milyen érzés benne állni. Hát, ez sem volt meleg
Másnap reggel kijelentkeztünk a motelből és elmentünk az állatkertbe, mert azt minden városban látni kell, főleg, ha elefánt is van. Az állatkerti séta után indultunk is vissza Syracuse-ba, hogy az autót kihasználva, betérjünk az amcsi TESCO-ba és elintézzük a szokásos nagybevásárlást is.