2009. szeptember 2., szerda

Családdal 3. - New York-ban

Vasárnap, ebéd után indultunk New York-ba. A szállásunk Manhattanben volt, a már jól bevált Days Inn láncolat egyik tagjában. Manhattanben nem sok lehetőség van a parkolásra, ezért a kocsit egy úgynevezett Valet Parkolóban kellett hagyni. Ilyenkor oda kell adni a kulcsot a parkoló személyzetének és ők parkolják le a kocsit, aztán már csak reménykedni kell, hogy a kocsit egyben visszaadják .
Vasárnap már nem volt idő semmire, de hétfőn korán felkerekedtünk, hogy megnézzük, amit csak lehet. Metróval elmentünk a Time Square-re, ami tulajdonképpen New York szíve, majd itt felszálltunk egy városnéző buszra. Ezzel bejártuk szinte egész Manhattant, minden fontosabb helyszínt láttunk. A város valóban lenyűgöző. Néhány lepukkant résztől eltekintve, mindenhol hatalmas felhőkarcolók, villódzó reklámok, vidám emberek. A buszozás után betértünk egy tipikus amerikai étterembe, a Dallas BBQ-ba. Korábban már említettük, hogy mi szeretjük az amerikai konyhát, ami most a szüleimnek is nagyon megtetszett. Délután hajóval megnéztük a Szabadság-szobrot és megcsodáltuk Manhattan látképét is. Ezután sétálgattunk egy kicsit a város üzleti negyedében, majd tiszteletünket tettük a lerombolt Word Trade Center helyén.
Kedden, a vakáció utolsó napján mászkáltunk egy kicsit a Central Parkban, hogy láthassuk New York egy teljesen más arcát is. Szinte hihetetlen az a kontraszt, ami a nyüzsgő metropolisz és a közepén elhelyezkedő hatalmas park között látható. Ezután felszedtük a kocsit, amit szerencsére sértetlenül kaptunk vissza, majd elindultunk a reptér felé. Mivel volt még egy kis időnk, így lementünk Long Beach-re is, hogy megnézzük az Atlanti-óceánt. Végül a JFK-n búcsút vettünk a szüleimtől, akik azt hiszem nagyszerűen érezték magukat Amerikában.