Ismét
elérkezett a Hálaadás, a legfontosabb amerikai ünnepnap. Mi is nagyon
készültünk rá, a lakásban a halloweeni dekorációt felváltotta a hálaadási,
valamint nagy sütés-főzést is terveztünk. A főzés azonban végül elmaradt, mert
az egyik munkatársam, Kurt meghívott magukhoz, hogy meglássuk, milyen is egy
igazi amerikai hálaadásnapi vacsora. A felesége, Judy igazán kitett magáért és
mindent elkészített, amit ilyenkor szokás. Természetesen mindennek alapja a
töltött pulyka volt, ami a kellemes idő miatt a kerti grillben sült meg. Köretnek
krumplipüré készült, de nem maradtak ki a friss péksütemények, valamint a
rakott zöldbab és a speciális szaft a húshoz, az úgynevezett gravy sem. Északon nagy divat hálaadáskor
az áfonyaszósz is, itt délen azonban ez nem annyira szokás, volt viszont
helyette főtt kukorica és még egy csomó olyan speciális finomság, amit nem is tudunk
elmagyarázni. Desszertnek pedig jellegzetes amerikai, almás és sütőtökös piték
voltak. Mindehhez az amerikaiak főleg édes fehérbort isznak. Mi pedig úgy
döntöttünk, hogy magyaros különlegességekkel háláljuk meg a vendéglátást, ezért
délelőtt sütöttem egy meggyes pitét, valamint vittünk egy üveg Tokaji Aszút,
amit a Phoeniciában vettünk. Minden nagyszerűen sikerült, az időjárás is csodás
volt, így főleg Kurték hátsó udvarában, a tóparton borozgatva múlattuk az időt. Hálásak vagyunk, hogy
átélhettünk egy igazi amerikai hálaadást.