2024. június 30., vasárnap

Brad Paisley koncert

Tegnap este Brad Paisley koncerten voltunk a közeli Uncasville-ben (térkép), ami egy indiánrezervátumban található. Brad az egyik legkiválóbb countryzenész, nem véletlen, hogy a méltatlanul elhanyagolt CMM sorozatunkat is vele kezdtük. Nagyon kedveljük a zenéjét és már háromszor is láttuk élőben, amikor a Houston Rodeó döntőjében fellépett (2017, 2018, 2019). A rodeós koncertek azonban egészen más hangulatúak, mint egy "igazi" koncert, ezért nagyon megörültünk, amikor kiderült, hogy a közelben is fellép. A Mohegan Sun Aréna egy 10000 fős sportcsarnok, így valóban alkalmas rendes koncertek megtartására is. A hangulatra pedig nem is lehetett panaszunk, már a koncert előtt sejteni lehetett, hogy jó lesz a show.

Brad Paisley korunk talán legnagyobb sztárja a country világában, aki kiválóan elegyíti a klasszikus és a modern country zene elemeit. A setlistában felváltva jelentek meg a romantikus dalok, mint a Perfect Storm, a Waitin' on a Woman, a She's Everything és a viccesebb dalok, mint a River Bank, a Last Time for Everything, vagy az I'm Gonna Miss Her, ami egy pecás nóta és arról szól, hogy a felesége választás elé állítja, hogy vagy ő, vagy a halak. A dal címe és a refrénje utal a válaszra, ami kissé szabad fordításban: Hiányozni fogsz. A videóklipben egyébként a színésznőként ismert felesége is szerepel.

Természetesen a magáról a country zenéről szóló This is Country Music is elhangzott, csakúgy, mint az Amerikát naggyá tevő bevándorlók előtt tisztelgő American Saturday Night is, ami értelemszerűen különösen jól rezonál a mi életünkkel is. A koncert vége felé megszólalt az egyik személyes kedvencem, a terepjárós életérzést mókásan bemutató Mud on the Tires is.

A koncert egy jótékonysági sorozat része volt, ahol a Fiúk és Lányok Klub számára gyűjtöttek, a csúcspont pedig talán az volt, amikor az első sorban lévő fiatal srác egy szám közben megkapta Brad gitárját. A korábbi koncertekről már ismerős jelenetet is láthattunk, amikor a zenész elkérte egy nő telefonját, majd a színpadon készített egy szelfit magáról és egy zenésztársáról, majd rögtön posztolta is a nő Instagramjára szexi öreg fickók szöveggel. Ezúttal is jól szórakoztunk és élveztük Brad és zenekara kiváló játékát és a zenész egyedi humorát. A végére itt egy igazi koncertfelvétel is, bár ez nem Connecticutban készült, hanem Brad szülőföldjén West Virginiában.

Kicsit nagyobb a stadion, mint nálunk, de nagyjából visszadja azt a hangulatot, amit mi is átéltünk. Lent pedig a saját fotóinkból látható egy kis összeállítás a koncert leglátványosabb részeiből.