Említettük,
hogy a Hálaadást mindig igyekszünk egy kicsit magyarossá is tenni, meg persze
amúgy is szeretjük a magyar ízeket. Na de honnan is szerzünk magyar
élelmiszereket? Azon kívül persze, hogy a szülők rendszeresen küldenek nekünk
csomagot. Tokaji Aszút nem nehéz itt venni, hiszen minden valamire való
borkereskedésben árulnak. A többi dolgot azonban a Bendétől rendeljük. A Bende
egy Chicagoban lévő magyar üzlet, akik országszerte bárhová örömmel
szállítanak. A Karácsony előtti időben még szaloncukor is kapható náluk, így
mindig kerül az itteni karácsonyfára is, ha esetleg a család által
Magyarországról küldött csomag nem érne ide időre. Vagy soha, amire azért volt
már példa. Az
üzletet Bende Miklós alapította, aki 56-os menekültként érkezett az USA-ba. A
Magyarországról importált termékeken kívül, mint például a szaloncukor, számos
saját készítésű élelmiszert is árulnak, melyek mind ősi magyar receptek alapján
készülnek. A kedvencünk a Gyulai kolbász és a gesztenyepüré, ami nem
fagyasztva, hanem befőttesüvegben kapható és természetesen nagyon finom.