2024. július 30., kedd

Jerry Seinfeld Show

Az elmúlt szombaton elmentünk Jerry Seinfeld estjére. Jerry Seinfeld az egyik legismertebb amerikai stand-up komikus, ráadásul mint kiderült magyar ősökkel is rendelkezik, az apja Seinfeld Kálmán volt. Jerry igazi ikonnak számít az USA-ban, filmekben és TV-műsorokban is rendszeresen feltűnik, sőt 1989 és 1998 között 9 évadon át saját sitcom műsora is volt Seinfeld címmel. Ebben saját maga fiktív változatát alakítja, aki a barátaival együtt keveredik olyan helyzetekbe, ahonnan a fellépéseihez szerez viccötleteket. Úgy tartják, hogy a Jóbarátok ötlete is ezen a sorozaton alapszik. Jerry viccelődött is vele a szombati műsorában, hogy a Jóbarátok készítőinek annyira megtetszett a sorozata, hogy úgy döntöttek, hogy megcsinálják ugyanazt csak csinosabb szereplőkkel. A sorozat pár éve került fel a Netflixre, mi éppen most kezdtük az utolsó évadot és az egyik legviccesebb szituációs komédiának tartjuk. Azt meg kell jegyezni, hogy szinkronosan valószínűleg nem jönnek át a poénok és a legtöbb szituáció nagyon Amerika-specifikus, ezért a Seinfeld főként csak az USA-ban lett népszerű.

A szombati show is nagyon jó volt, könnyesre nevettük magunkat a nagyjából egy órás műsoron. Persze egy stand-upról nehéz írni, ez tipikusan olyan, amit látni, hallani kell. A YouTube-on akad néhány rövid fellépés, amiből sejthető, hogy milyen egy önálló Jerry Seinfeld est.

A műsora ugyanabban a komplexumban volt, ahol pár hete Brad Paisley koncerten is voltunk, csak ez természetesen nem az arénában, hanem a színházban. Nagyon jól éreztük magunkat, jól szórakoztunk, megérte másfél órát autózni érte.