2019. április 7., vasárnap

Viráglesen a Texasi-dombvidéken

Texasban nem túl változatosak az évszakok. A hőmérséklet ugyan változik az év során, de a tájkép nagyjából mindig ugyanolyan, a fák többsége örökzöld, hó pedig szinte sosem esik. Ezen monotonitást csupán a néhány héten át tartó tavasz szakítja meg évről-évre. Ilyenkor azonban tagadhatatlanul Amerika egyik legszebb államává változik Texas. Különösen látványos, amikor az utak mentén óriási mezőkben virágzik a csillagfüzér, ami Texas hivatalos állami vadvirága. A legszebb virágmezők pedig a Texasi-dombvidéken találhatóak. Mivel úgyis régen voltunk ezen a vidéken, valamint az új Subarunk bejáratásán is túlestünk már, amit végre egy road tripen is ki akartunk próbálni, ezért március utolsó hétvégéjén felkerekedtünk, hogy egy texasi viráglesen vegyünk részt. Szombaton délelőtt indultunk és mintegy négy óriányi autózás után érkeztünk meg a szálláshelyünkre Llanoba (térkép).


A szállásunk elfoglalása után aztán nekilendültünk és az előre alaposan megtervezett útvonalon (térkép) elindulva, bejártuk a környék kisebb útjait. Az időjárással nem volt túl nagy szerencsénk, többnyire végig felhős volt az ég, de legalább az esőt megúsztuk. A dombvidék útjain nagyon élvezetes volt az autózás, hiszen az utak többségét mindkét oldalról virágmezők szegélyezték.



Másnap aztán még szebb helyeken jártunk, amikor a vasárnapi úticélunk (amiről majd egy külön bejegyzés is készül) felé haladva egy kis kitérőt tettünk a Willow City Loopon (térkép). Ez az út talán a leglátványosabb útszakasz Texasban és a legszebb virágzó mezőket is errefelé találtuk.


Nagyon élveztük az első hosszabb road tripünket az új kocsival. A két nap alatt több, mint 600 mérföldet tettünk meg vele és legalább 14-15 órát ültünk benne, de egy percre sem éreztük fárasztónak az utazást.
Az alábbi rövid videóban a kirándulásunk mozgóképes összefoglalója látható.